Lis laver en ny side
Opskrift på pandekager
3 deciliter mælk
150 gram hvedemel
4 æg
1 teskefuld vaniljesukker - kan udelades men giver smag
2 teskefulde sukker
0,5 teske kardemomme - lille teske, kan udelades helt
1 nip salt
smør - til panden
Fremgangsmåde
- Kom hvedemelet op i en skål, og pisk halvdelen af mælken sammen med melet så der ikke er klumper tilbage. Pisk derefter resten af mælken ind i dejen. På den måde undgår du altid klumper i din pandekagedej.
- Pisk så æggene i et ad gangen, og tilsæt så vaniljesukker, sukker og kardemomme. Kom også lidt salt ved. Pisk igen pandekagedejen jævn.
- Stil skålen med den færdiglavede pandekagedej i køleskabet i en halv time.
- Smelt lidt smør på en middelvarm pande og varm panden godt igennem. Kom dej på, og vend panden rundt, så pandekagen fordeles jævnt i panden.
- Bag pandekagen gylden på begge sider, og læg til side. Tilfør en ny klat smør til hver pandekage, da smørret er med til at give dine pandekager smag.
- Læg dem efterhånden på et fad, som du holder varm i en 70 grader varm ovn.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.