Pandekager
Ingredienser
- 3 deciliter mælk
- 150 gram hvedemel
- 4 æg
- 1 teskefuld vaniljesukker - kan udelades men giver smag
- 2 teskefulde sukker
- 0,5 teske kardemomme - lille teske, kan udelades helt
- 1 nip salt
- smør - til panden
Fremgangsmåde
-
Kom hvedemelet op i en skål, og pisk halvdelen af mælken sammen med melet så der ikke er klumper tilbage. Pisk derefter resten af mælken ind i dejen. På den måde undgår du altid klumper i din pandekagedej.
-
Pisk så æggene i et ad gangen, og tilsæt så vaniljesukker, sukker og kardemomme. Kom også lidt salt ved. Pisk igen pandekagedejen jævn.
-
Stil skålen med den færdiglavede pandekagedej i køleskabet i en halv time.
-
Smelt lidt smør på en middelvarm pande og varm panden godt igennem. Kom dej på, og vend panden rundt, så pandekagen fordeles jævnt i panden.
-
Bag pandekagen gylden på begge sider, og læg til side. Tilfør en ny klat smør til hver pandekage, da smørret er med til at give dine pandekager smag.
-
Læg dem efterhånden på et fad, som du holder varm i en 70 grader varm ovn.
Peter Bradsted Bodenhoff
Sekretariat & Borgerservice
Ring til os
Skriv til os
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.