Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Pandekager

Ingredienser

 
  • 3 deciliter mælk
  • 150 gram hvedemel
  • 4 æg
  • 1 teskefuld vaniljesukker - kan udelades men giver smag
  • 2 teskefulde sukker
  • 0,5 teske kardemomme - lille teske, kan udelades helt
  • 1 nip salt
  • smør - til panden

Fremgangsmåde

 
  • Kom hvedemelet op i en skål, og pisk halvdelen af mælken sammen med melet så der ikke er klumper tilbage. Pisk derefter resten af mælken ind i dejen. På den måde undgår du altid klumper i din pandekagedej.
  • Pisk så æggene i et ad gangen, og tilsæt så vaniljesukker, sukker og kardemomme. Kom også lidt salt ved. Pisk igen pandekagedejen jævn.
  • Stil skålen med den færdiglavede pandekagedej i køleskabet i en halv time.
  • Smelt lidt smør på en middelvarm pande og varm panden godt igennem. Kom dej på, og vend panden rundt, så pandekagen fordeles jævnt i panden.
  • Bag pandekagen gylden på begge sider, og læg til side. Tilfør en ny klat smør til hver pandekage, da smørret er med til at give dine pandekager smag.
  • Læg dem efterhånden på et fad, som du holder varm i en 70 grader varm ovn.

Peter Bradsted Bodenhoff

Sekretariat & Borgerservice

Ring til os

Denne side er printet den 28-01-2025 05.04

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Team Digital Kommunikation
Borgerservice
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 50 00
webmaster@vejen.dk

Genveje