Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Forårsruller med kål

Forårsruller med kål

Ca. 20 små forårsruller

Ingredienser:

  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk karry
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. frisk ingefær, fintrevet
  • 400 g champignoner, finthakkede
  • 2 spsk. sojasauce
  • 400 g hvidkål eller spidskål, fintsnittet
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 50 g forårsløg, snittede
  • 75 g rød peberfrugt, finthakket
  • 20 plader forårsrulledej, frossen og optøet (ca. 19 x 19 cm)
  • 2 spsk. olie

Tilbehør:

  • 1 dl sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Opvarm en sauterpande godt, tilsæt olie og karry. Svits løg, hvidløg og ingefær ved middel varme i ca. 2 minutter.
  2. Tilføj de hakkede champignoner og sojasauce, og steg ved høj varme i 5-10 minutter, indtil svampene er tørstegte.
  3. Kom kål og fiskesauce i panden, og steg ved middel varme i ca. 10 minutter, eller indtil kålen er faldet sammen.
  4. Tilsæt forårsløg og rød peberfrugt de sidste par minutter, og smag fyldet til.

Sådan ruller du forårsrullerne:

  1. Tag forårsrulledejen ud af pakken og dæk den med et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.
  2. Læg én plade på bordet med en spids vendt mod dig.
  3. Placér ca. 2 spsk. fyld midt på dejen og fold den nederste spids ind over fyldet.
  4. Stram dejen let om fyldet, rul et par gange, fold siderne ind, og rul videre.
  5. Pensl den sidste spids med lidt vand, så rullen forsegles. Gentag processen med resten af dejen.

Bagning:

  1. Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie.
  2. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C (traditionel ovn) i ca. 15 minutter. Vend dem efter 10 minutter for en jævn gylden farve.
  3. Server straks med sød chilisauce.

Velbekomme!

Denne side er printet den 12-03-2025 16.49

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje