Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Grov salat med kikærter

Ingredienser:

  • 1 hokkaidogræskar eller 500 g sød kartoffel
  • Saft og skal fra 1/2 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
  • 1 teskefuld hvidløgspulver
  • 150-200 g fetaost
  • Kerner fra 1/2 granatæble
  • En håndfuld frisk mynte
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skyl og skrub græskarret (du behøver ikke at fjerne skallen). Skær det over, fjern kernerne, og skær kødet i tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olivenolie og drys med lidt salt. Vend rundt, så krydderierne fordeler sig.
  3. Dræn kikærterne og tør dem forsigtigt med et viskestykke. Læg dem på en anden bageplade med bagepapir, dryp med den resterende 1 spsk. olivenolie, og drys med hvidløgspulver samt lidt salt. Vend dem godt rundt.
  4. Bag både kikærterne og græskarternene i oven i 30 minutter, eller indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er møre og let gyldne.
  5. Når de er færdige, kom kikærter og græskartern i en skål. Pres citronsaften over, og kværn lidt frisk peber på. Tilsæt granatæblekerner og grofthakket mynte, og smuldr fetaen over. Vend forsigtigt ingredienserne sammen.
  6. Server salaten med det samme, gerne sammen med en frisk grøn salat, mens kikærterne stadig er sprøde.

Denne side er printet den 12-03-2025 16.36

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje