Grov salat med kikærter
Ingredienser:
- 1 hokkaidogræskar eller 500 g sød kartoffel
- Saft og skal fra 1/2 citron
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 150-200 g fetaost
- Kerner fra 1/2 granatæble
- En håndfuld frisk mynte
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Skyl og skrub græskarret (du behøver ikke at fjerne skallen). Skær det over, fjern kernerne, og skær kødet i tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olivenolie og drys med lidt salt. Vend rundt, så krydderierne fordeler sig.
- Dræn kikærterne og tør dem forsigtigt med et viskestykke. Læg dem på en anden bageplade med bagepapir, dryp med den resterende 1 spsk. olivenolie, og drys med hvidløgspulver samt lidt salt. Vend dem godt rundt.
- Bag både kikærterne og græskarternene i oven i 30 minutter, eller indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er møre og let gyldne.
- Når de er færdige, kom kikærter og græskartern i en skål. Pres citronsaften over, og kværn lidt frisk peber på. Tilsæt granatæblekerner og grofthakket mynte, og smuldr fetaen over. Vend forsigtigt ingredienserne sammen.
- Server salaten med det samme, gerne sammen med en frisk grøn salat, mens kikærterne stadig er sprøde.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.