Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Gullashsuppe med rodfrugter

Ingredienser:

  • 400-500 g okse skåret i tern a ca. 2×2 cm

  • 125 g kalkunbacon

  • 1 spsk. olie

  • 3 store gulerødder, skåret i tern

  • 2 hakkede løg

  • ½ lille knoldselleri eller 3 pastinakker skåret i tern

  • 6 kartofler, skåret i tern

  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler

  • 1 ds hakkede tomater

  • 3 spsk. tomatpure

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 2 spsk. sød paprika

  • 1 tsk. spidskommen

  • 800 ml oksebouillon

Eventuelt Tilbehør: cremefraiche, brød, purløg eller persille

Sådan gør du:

Start med at stege bacon i en stor gryde til det har fået lidt skorpe. Tag bacon op.

Kom olivenolie i gryden og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i den store gryde i et par minutter ved middel varme. Kom herefter kødet i og brun kødet. Tilsæt krydderierne og kom bacon tilbage i gryden. Rør rundt og tilsæt bouillon, tomatpure, flåede tomater. Sæt låg på og lad det stå og simre i omkring 30-45 min. (Helst i 2-3 timer).

Kom kartofler og peberstrimler i suppen og lad det koge med til det er mørt. Omkring 20 minutter.

smag til med salt og peber.

Eventuelt Tilbehør: cremefraiche, brød, purløg eller persille

Denne side er printet den 12-03-2025 16.45

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje