Gullashsuppe med rodfrugter
Ingredienser:
400-500 g okse skåret i tern a ca. 2×2 cm
125 g kalkunbacon
1 spsk. olie
3 store gulerødder, skåret i tern
2 hakkede løg
½ lille knoldselleri eller 3 pastinakker skåret i tern
6 kartofler, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
1 ds hakkede tomater
3 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. sød paprika
1 tsk. spidskommen
800 ml oksebouillon
Eventuelt Tilbehør: cremefraiche, brød, purløg eller persille
Sådan gør du:
Start med at stege bacon i en stor gryde til det har fået lidt skorpe. Tag bacon op.
Kom olivenolie i gryden og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i den store gryde i et par minutter ved middel varme. Kom herefter kødet i og brun kødet. Tilsæt krydderierne og kom bacon tilbage i gryden. Rør rundt og tilsæt bouillon, tomatpure, flåede tomater. Sæt låg på og lad det stå og simre i omkring 30-45 min. (Helst i 2-3 timer).
Kom kartofler og peberstrimler i suppen og lad det koge med til det er mørt. Omkring 20 minutter.
smag til med salt og peber.
Eventuelt Tilbehør: cremefraiche, brød, purløg eller persille
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.