Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Kødfrie Tarteletter

Ingredienser

Sovs:

  • 1 spsk Olivenolie (eller 10 g plantemargarine med lavt fedtindhold)
  • 3 spsk Hvedemel
  • 2½ dl Grøntsagsbouillon
  • 2 dl Madlavningsfløde (8% eller plantebaseret fløde med lavt fedtindhold)
  • 2 tsk Friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk Groft salt
  • Friskkværnet peber

Grøntsager:

  • 1 spsk Olivenolie (eller 10 g plantemargarine med lavt fedtindhold)
  • 300 g Skrællede jordskokker i små tern (ca. 1 x 1 cm)
  • 1 stort grofthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 100 g Babyspinatblade
  • 2 dl Groft hakket bredbladet persille
  • 2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk Groft salt
  • Friskkværnet peber

Tarteletter:

  • 10 stk. (vælg fuldkornstarteletter for et sundere valg)

Topping:

  • Blade af bredbladet persille, hakket
  • Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde

  1. Sovs:
    • Opvarm olivenolie eller plantemargarine i en gryde ved middel varme.
    • Tilsæt hvedemel, og rør godt rundt i 1-2 minutter, indtil det bliver en jævn melbolle.
    • Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under omrøring, så der ikke dannes klumper.
    • Når sovsen har en jævn konsistens, tilsættes madlavningsfløden. Lad det simre i 5 minutter.
    • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  1. Grøntsager:
    • Varm olivenolie eller plantemargarine på en pande.
    • Sautér jordskokker og rødløg i 5-7 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid.
    • Tilsæt spinatblade, persille, citronskal, salt og peber. Vend det hele sammen, indtil spinaten falder sammen.
  1. Samling:
    • Fordel grøntsagsfyldet i tarteletterne.
    • Hæld den varme sovs over.
  1. Topping:
    • Pynt med hakket persille og fintrevet citronskal.

Denne side er printet den 12-03-2025 12.12

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje