Kødfrie Tarteletter
Ingredienser
Sovs:
- 1 spsk Olivenolie (eller 10 g plantemargarine med lavt fedtindhold)
- 3 spsk Hvedemel
- 2½ dl Grøntsagsbouillon
- 2 dl Madlavningsfløde (8% eller plantebaseret fløde med lavt fedtindhold)
- 2 tsk Friskpresset citronsaft
- ¾ tsk Groft salt
- Friskkværnet peber
Grøntsager:
- 1 spsk Olivenolie (eller 10 g plantemargarine med lavt fedtindhold)
- 300 g Skrællede jordskokker i små tern (ca. 1 x 1 cm)
- 1 stort grofthakket rødløg (ca. 100 g)
- 100 g Babyspinatblade
- 2 dl Groft hakket bredbladet persille
- 2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
- ¼ tsk Groft salt
- Friskkværnet peber
Tarteletter:
- 10 stk. (vælg fuldkornstarteletter for et sundere valg)
Topping:
- Blade af bredbladet persille, hakket
- Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Fremgangsmåde
- Sovs:
- Opvarm olivenolie eller plantemargarine i en gryde ved middel varme.
- Tilsæt hvedemel, og rør godt rundt i 1-2 minutter, indtil det bliver en jævn melbolle.
- Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen under omrøring, så der ikke dannes klumper.
- Når sovsen har en jævn konsistens, tilsættes madlavningsfløden. Lad det simre i 5 minutter.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Grøntsager:
- Varm olivenolie eller plantemargarine på en pande.
- Sautér jordskokker og rødløg i 5-7 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid.
- Tilsæt spinatblade, persille, citronskal, salt og peber. Vend det hele sammen, indtil spinaten falder sammen.
- Samling:
- Fordel grøntsagsfyldet i tarteletterne.
- Hæld den varme sovs over.
- Topping:
- Pynt med hakket persille og fintrevet citronskal.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.