Maskeret Blomkål
Ingredienser:
- 1 stort blomsterhoved
- 250 g cremefraiche (18%)
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- 1 bundt frisk persille (hakket)
- Salt og peber efter smag
- 150 g bacon i tern
- 200 g kyllingebryst (kogt eller stegt, skåret i tern eller strimler)
- 50 g blandet salat
- 50 g cherrytomater (halverede)
- 150 g majs (drænet)
- 150 g frosne ærter (optøede)
Fremgangsmøde
Kog blomkål helt i letsaltet vand i 10–20 min, til det er mørt, men stadig har budt. Lad det dryppe af og køle lidt af.
Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Steg eller kog kyllingebrystet og skær det i små tern eller strimler. Krydr evt. med lidt paprika, salt og peber.
(Alternativt kan du bruge rester af stegt kylling, grillkylling eller pulled chicken.)
Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, hakket persille, salt og peber.
Forberedt grønt: Halver tomater, optø ærter og dræn majs. Skyl salaten.
Læg salaten på et fad, Sæt blomkålshovedet midt på, fordel dressingen over blomkålen, så den bliver "maskeret". Top med kylling, bacon, majs, ærter og tomater. Drys med lidt ekstra persille.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.