Pizzasnegle med fuldkorn
Pizzasnegle med fuldkorn
Ingredienser
Dej:
- 50 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk olie
- 200 g fuldkornshvedemel
- 300 g fuldkornsdurummel
Fyld:
- ½ tsk salt
- Peber efter smag
- 1 fed hvidløg, presset
- 100 g skinke- eller kyllingestrimler (kan erstattes med soltørrede tomater for en vegetarisk version)
- 1 peberfrugt, hakket
- 1 lille løg, hakket
- 100 g revet mozzarella
- 1 æg til pensling
- 1 dåse hakkede tomater
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Rør mel i lidt ad gangen – start med en grydeske og ælt derefter dejen godt på et meldrysset bord, til den er smidig.
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm, og sørg for, at der er godt med mel under, så den ikke hænger fast.
- Lad dejen hæve i ca. 20-30 minutter, mens du forvarmer ovnen til 200 grader varmluft.
- Bland de hakkede tomater med salt, peber og presset hvidløg. Fordel tomatsaucen jævnt på dejen.
- Drys peberfrugt, løg og skinke (eller soltørrede tomater) over tomatsaucen. Afslut med oregano efter smag.
- Rul dejen stramt sammen til en roulade og skær den i ca. 20 skiver.
- Læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Dejen kan være lidt våd og klistret, men det gør sneglene ekstra saftige.
- Tryk sneglene let sammen, så fyldet ikke falder ud under bagning. Pensl toppen med sammenpisket æg og drys revet mozzarella over.
- Bag sneglene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og osten er smeltet.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.