Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Pizzasnegle med fuldkorn

Pizzasnegle med fuldkorn

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g fuldkornsdurummel

Fyld:

  • ½ tsk salt
  • Peber efter smag
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 100 g skinke- eller kyllingestrimler (kan erstattes med soltørrede tomater for en vegetarisk version)
  • 1 peberfrugt, hakket
  • 1 lille løg, hakket
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 æg til pensling
  • 1 dåse hakkede tomater

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Rør mel i lidt ad gangen – start med en grydeske og ælt derefter dejen godt på et meldrysset bord, til den er smidig.
  2. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm, og sørg for, at der er godt med mel under, så den ikke hænger fast.
  3. Lad dejen hæve i ca. 20-30 minutter, mens du forvarmer ovnen til 200 grader varmluft.
  4. Bland de hakkede tomater med salt, peber og presset hvidløg. Fordel tomatsaucen jævnt på dejen.
  5. Drys peberfrugt, løg og skinke (eller soltørrede tomater) over tomatsaucen. Afslut med oregano efter smag.
  6. Rul dejen stramt sammen til en roulade og skær den i ca. 20 skiver.
  7. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Dejen kan være lidt våd og klistret, men det gør sneglene ekstra saftige.
  8. Tryk sneglene let sammen, så fyldet ikke falder ud under bagning. Pensl toppen med sammenpisket æg og drys revet mozzarella over.
  9. Bag sneglene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og osten er smeltet.

Denne side er printet den 17-12-2025 19.19

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje