Quinoasalat
Ingredienser:
2 dl hvid quinoa
3 stk. søde kartofler, ca. 350 g
2 spsk. olivenolie
1 stk. økologisk citron, revet skal
1 tsk spidskommen
1 pose Earth Control crunchy kikærter
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk flydende honning
2 spsk. finthakket persille
Salt og peber
Forberedelse:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skyl quinoa og kog den efter anvisningen på posen. Lad den køle af.
Kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm brede skiver.
Vend kartoffelskiverne med olie, salt, citronskal og spidskommen.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 minutter.
Dressing:
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Bland salaten:
Bland den afkølede quinoa med de bagte søde kartofler.
Fordel dressingen over salaten.
Servering:
Top salaten med crunchy kikærter og kerner.
Server salaten som tilbehør til fx hvid fisk eller kylling.
Tip: Lav gerne en stor portion og opbevar den i køleskabet i 2-3 dage. Vent med at tilsætte de sprøde kikærter til lige inden servering for at bevare deres crunch.
Velbekomme! 😊
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.