Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Quinoasalat

Ingredienser:

  • 2 dl hvid quinoa

  • 3 stk. søde kartofler, ca. 350 g

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 stk. økologisk citron, revet skal

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 pose Earth Control crunchy kikærter

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. citronsaft

  • 1 tsk flydende honning

  • 2 spsk. finthakket persille

  • Salt og peber

  1. Forberedelse:

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

  • Skyl quinoa og kog den efter anvisningen på posen. Lad den køle af.

  1. Kartofler:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm brede skiver.

  • Vend kartoffelskiverne med olie, salt, citronskal og spidskommen.

  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 minutter.

  1. Dressing:

  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

  1. Bland salaten:

  • Bland den afkølede quinoa med de bagte søde kartofler.

  • Fordel dressingen over salaten.

  1. Servering:

  • Top salaten med crunchy kikærter og kerner.

  • Server salaten som tilbehør til fx hvid fisk eller kylling.

Tip: Lav gerne en stor portion og opbevar den i køleskabet i 2-3 dage. Vent med at tilsætte de sprøde kikærter til lige inden servering for at bevare deres crunch.

Velbekomme! 😊

Denne side er printet den 12-03-2025 11.54

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje