Salat med rosenkål
Ingredienser:
- 500 g rosenkål
- ½ granatæble (kernerne)
- 75 g mandler
- 75 g parmesan
- 3 spsk. olivenolie
- 1 teskefuld citronsaft
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at riste mandlerne på en tør pande, og lad dem derefter køle af.
- Trim rosenkålen ved at skære enderne af og fjerne de yderste blade. Skær dem derefter i meget tynde skiver.
- Masser granatæblet på bordet, skær granatæblet over og pil kernerne ud. Bland dem forsigtigt med den snittede rosenkål.
- Hak mandlerne groft og tilsæt dem til salaten.
- Lav dressingen: rør olivenolie, honning, dijonsennep, citronsaft, salt og peber sammen.
- Vend dressingen i salaten og bland godt – vurder om noget skal udelades.
- Afslut med at pynte salaten med grove stykker af parmesan og ekstra hakkede mandler.
Tip: Denne salat passer perfekt som tilbehør til kylling, steg, laks eller lignende. Den kan også være en lækker frokostret dagen efter. Du kan erstatte rosenkål med andre kålsorter, f.eks. spidskål, for en variation.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.