Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Salat med vindruer og grønkål

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 500 g rødbeder, skåret i tern
  • 250 g stenfri vindruer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 kviste frisk timian
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl græskarkerner
  • 150 g grofthakket grønkål
  • 1 dl grofthakket persille

Dressing:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Pynt:

  • 50 g salatost

Sådan gør du: (tænd ovnen på 200 grader varmluft)

Kog quinoaen efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Spred den evt. ud i et fad, så går det hurtigere.

  • Skær rødbeder i ca. 2x2 cm tern og læg dem i den ene side af en bageplade med papir. Læg vindruerne i den anden side.
  • Hæld eller pensl en smule olivenolie over rødbederne og druerne - og timian, hvidløg og salt kun på rødbederne. Bag det i ca. 40 min.
  • Drys græskarkerner henover efter ca. ½ time og lad dem bage med de sidste ca. 10 min. - og lad det hele køle lidt af, før det blandes med resten af ingredienserne.
  • Kom olie, yoghurt, eddike, honning, sennep, salt og peber i bunden af en serveringsskål og pisk det sammen.
  • Kom Quinoa, grønkål og persille, rødbeder og druer i skålen og vend rundt
  • Top med feta/salatost

Denne side er printet den 12-03-2025 12.18

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje