Salat med vindruer og grønkål
Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 500 g rødbeder, skåret i tern
- 250 g stenfri vindruer
- 2 spsk. olivenolie
- 5 kviste frisk timian
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk groft salt
- ½ dl græskarkerner
- 150 g grofthakket grønkål
- 1 dl grofthakket persille
Dressing:
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 tsk flydende honning
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Pynt:
- 50 g salatost
Sådan gør du: (tænd ovnen på 200 grader varmluft)
Kog quinoaen efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Spred den evt. ud i et fad, så går det hurtigere.
- Skær rødbeder i ca. 2x2 cm tern og læg dem i den ene side af en bageplade med papir. Læg vindruerne i den anden side.
- Hæld eller pensl en smule olivenolie over rødbederne og druerne - og timian, hvidløg og salt kun på rødbederne. Bag det i ca. 40 min.
- Drys græskarkerner henover efter ca. ½ time og lad dem bage med de sidste ca. 10 min. - og lad det hele køle lidt af, før det blandes med resten af ingredienserne.
- Kom olie, yoghurt, eddike, honning, sennep, salt og peber i bunden af en serveringsskål og pisk det sammen.
- Kom Quinoa, grønkål og persille, rødbeder og druer i skålen og vend rundt
- Top med feta/salatost
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.