Spicy oksekød og hvidkål bagt i oven
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 450 g hakket oksekød
- ½-1 hvidkålshoved (kan erstattes af spidskål)
- 3 gulerødder (groftrevne)
- 2 rødløg (hakkede)
- 3 tsk. paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. mild chilipulver
- 1 dl vand eller bouillon
- Salt og peber
- Persille til servering
· Forberedelse:
- Hak hvidløget, snit hvidkålen i tynde strimler, og riv gulerødderne. Hak rødløgene.
· Stegning:
- Varm olien op i en stor gryde ved middel varme.
- Steg hvidløget. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt.
· Tilsæt grøntsager:
- Fjern stokken fra hvidkålen, og kom de snittede strimler i gryden.
- Steg kålen sammen med kødet, indtil den begynder at falde sammen.
- Tilsæt de revne gulerødder og hakkede rødløg, og rør det hele godt sammen.
· Krydderier:
- Smag retten til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.
· Bagning:
- Fordel blandingen i et ildfast fad.
- Hæld 1 dl vand eller bouillon over.
· Ovnen:
- Bag retten i ovnen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 45 minutter.
- Vend rundt i retten et par gange undervejs, så overfladen ikke tørrer ud.
· Servering:
- Drys med friskhakket persille inden servering.
- Server gerne med ristede kartofler eller dit yndlingstilbehør.
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.