Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Spicy oksekød og hvidkål bagt i oven

Ingredienser:

  • 1 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 g hakket oksekød
  • ½-1 hvidkålshoved (kan erstattes af spidskål)
  • 3 gulerødder (groftrevne)
  • 2 rødløg (hakkede)
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. mild chilipulver
  • 1 dl vand eller bouillon
  • Salt og peber
  • Persille til servering

· Forberedelse:

  • Hak hvidløget, snit hvidkålen i tynde strimler, og riv gulerødderne. Hak rødløgene.

· Stegning:

  • Varm olien op i en stor gryde ved middel varme.
  • Steg hvidløget. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt.

· Tilsæt grøntsager:

  • Fjern stokken fra hvidkålen, og kom de snittede strimler i gryden.
  • Steg kålen sammen med kødet, indtil den begynder at falde sammen.
  • Tilsæt de revne gulerødder og hakkede rødløg, og rør det hele godt sammen.

· Krydderier:

  • Smag retten til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.

· Bagning:

  • Fordel blandingen i et ildfast fad.
  • Hæld 1 dl vand eller bouillon over.

· Ovnen:

  • Bag retten i ovnen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 45 minutter.
  • Vend rundt i retten et par gange undervejs, så overfladen ikke tørrer ud.

· Servering:

  • Drys med friskhakket persille inden servering.
  • Server gerne med ristede kartofler eller dit yndlingstilbehør.

Denne side er printet den 12-03-2025 12.14

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Footerbanner

Kommunikation
Sekretariatet
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: 79 96 65 08
webmaster@vejen.dk

Genveje